Noaptea Muzeelor 2025 are loc sâmbătă, 17 mai, când muzee, galerii și instituții culturale din țară își deschid porțile gratuit pentru public. Evenimentul, devenit deja o tradiție europeană, propune un maraton nocturn al culturii, cu expoziții speciale, tururi ghidate, spectacole, proiecții și ateliere interactive.Muzeele constănțene vă așteaptă cu expoziții speciale, ateliere, tururi ghidate și experiențe de neuitat.
Iată lista muzeelor care își deschid porțile cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor 2025.
La Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, vizitatorii pot explora Mormântul pictat de tip hypogeu și pot face o incursiune în trecutul orașului antic. Programul se încheie la miezul nopții, cu ultima intrare la ora 23:00.
𝐎𝐛𝐢𝐞𝐜𝐭𝐢𝐯𝐞𝐥𝐞 𝐦𝐮𝐳𝐞𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐣𝐮𝐝𝐞ț – 𝐇𝐢𝐬𝐭𝐫𝐢𝐚, 𝐓𝐫𝐨𝐩𝐚𝐞𝐮𝐦 𝐓𝐫𝐚𝐢𝐚𝐧𝐢, 𝐂𝐞𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐂𝐚𝐩𝐢𝐝𝐚𝐯𝐚 ș𝐢 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐥 „𝐇𝐚𝐦𝐚𝐧𝐠𝐢𝐚” 𝐝𝐢𝐧 𝐂𝐞𝐫𝐧𝐚𝐯𝐨𝐝ă – își așteaptă vizitatorii între orele 09:00 și 19:00 (până la 22:00 în Cernavodă).
Muzeul De Artă Constanţa își întâmpină publicul între orele 13:00 și 21:00 cu expoziții de artă contemporană și clasică, iar de la ora 18:00, atmosfera devine teatrală, cu spectacolul „D-ale lui Caragiale”, susținut de studenții Facultății de Arte din cadrul Universității “Ovidius” Constanța.
Muzeul de Artă Populară Constanța propune o seară de povești cusute în cămăși tradiționale, expoziții tematice, ateliere, caricaturi realizate pe loc și un Târg al Meșterilor Populari chiar în fața muzeului. Programul se desfășoară între 18:00 și 24:00.
”Pentru prima dată în istoria acestui eveniment, Ministerul Culturii susține oficial Noaptea Muzeelor, integrând diversitatea ofertei muzeale într-o platformă națională coerentă de comunicare și promovare. Pe durata evenimentului, muzeele din întreaga țară devin veritabile centre de atracție, de socializare și de consum cultural. Noaptea Muzeelor, coordonat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România, este un Proiect Cultural finanțat de Ministerul Culturii. La ediția din acest an vor participa peste 70 de muzee din întreaga țară”, transmite Rețeaua Națională a Muzeelor din România.
Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
Salvează-mi numele, emailul și site-ul web în acest navigator pentru data viitoare când o să comentez.
Δ
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Copyright © InfoPress.Tv 2010 - 2023. Toate drepturile rezervate autorului.